Protectia fiabila a unui anumit obiectiv, este greu de imaginat fara camere de supraveghere video organizate corespunzator. Insa, alegerea dispozitivelor care sa indeplineasca pe deplin conditiile de utilizare, nu este usoara. Alegerea este complicata din cauza diversitatii si a functionalitatii echipamentelor prezentate pe piata. Daca te intrebi care sunt parametrii cheie pentru alegerea unei camere de supraveghere, trebuie sa stii ca o camera de supraveghere selectata in mod corespunzator, va oferi imagini de ansamblu a perimetrului in conditiile existente, cu costurile minime de achizitie si de exploatare.

Caracteristici

 

Inainte de a decide care camera de supraveghere este cea mai buna, este important sa determini locatia in care va fi amplasat dispozitivul. Daca dispozitivul este amplasat pe strada, ai nevoie de o camera de supraveghere cu sistem de incalzire incorporat si o carcasa ermetica, care nu vor interfera. Echipamentul pentru incaperile cu umiditate ridicata, de exemplu, pentru o masina sau pentru o piscina, trebuie sa aiba o carcasa rezistenta la umiditate. In zonele in care exista o mare probabilitate de deteriorare a camerei de catre intrusi, este utila instalarea unei camere de supraveghere anti-vandal.

Unghiul de vizualizare si focalizarea

 

Acestea determina acoperirea zonei de supraveghere video si tipul imaginii care poate fi panoramica, aproximativa sau portret. O camera de supraveghere cu un unghi de vizionare mic, asigura o focalizare maxima, ceea ce iti va permite sa examinezi in detaliu persoanele care intra in incapere. Cu toate acestea, este probabil imposibil sa vezi intreaga camera cu un astfel de echipamente. Daca doresti sa monitorizezi obiectele situate la 30-40 de metri de dispozitiv, atunci ar trebui sa alegi un echipament cu un unghi de vizualizare care sa nu depaseasca 45  de grade. Daca trebuie sa acoperi intreaga camera, atunci sunt recomandate dispozitive cu un unghi de vizibilitate de 90 de grade sau mai mult. Cu toate acestea, in acest caz, exista un efect de stergere, respectiv, atunci cand vizualizezi inregistrarea, sa poti sterge ceea ce nu te intereseaza, pentru a avea mai putine detalii. De asemenea, exista camere cu un unghi de vizualizare variabil (lentila variofocala), insa acestea sunt foarte scumpe.

Sensibilitatea echipamentului de monitorizare

 

Caracteristica trebuie sa corespunda nivelului minim de iluminare in care camera de supraveghere poate functiona cel mai eficient. Daca aceasta este proiectata sa functioneze noaptea in absenta iluminarii suplimentare, parametrul fotosensibilitatii sale nu trebuie sa fie mai mare de 0,01 lux. Un avantaj suplimentar este prezenta unui filtru infrarosu. In multe puncte, iluminarea se schimba de mai multe ori pe parcursul zilei. In aceste conditii, imaginea mentine un contrast ridicat fara iluminare si intunecare, iar in acest caz, este necesar sa se asigure ca aceeasi cantitate de lumina atinge matricea camerei de supraveghere in conditii de iluminare diferite. Pentru a respecta aceste conditii, sunt disponibile camere de supraveghere, echipate cu obloane electronice incorporate sau lentile cu reglare automata a diafragmei.

Rezolutia si calitatea imaginii

 

Calitatea imaginii depinde in primul rand de rezolutia camerei de supraveghere. Echipamentul de inalta rezolutie este necesar atunci cand este necesara supravegherea de la distanta sau daca ai nevoie de informatii detaliate. Dispozitivele analogice, ale caror puteri de rezolutie sunt masurate in liniile TV (TVL), au fost foarte populare mai demult, dar sunt depasite moral si practic nu mai sunt produse. Acestea au fost inlocuite de camerele analogice AHD, TVI si CVI, multe dintre acestea fiind compatibile cu dispozitivul 960H si pot functiona cu DVR-uri analogice mai vechi.

 

Instrumentele digitale au o rezolutie in megapixeli (Mp). Rezolutia minima este de 1 Mp, care corespunde imaginii de 1280x720 pixeli, spre exemplu vizionarea imaginilor pe un laptop. Aceasta optiune este suficienta pentru a asigura controlul camerelor mici. Cele mai bune camere de supraveghere au o rezolutie de 12 Mp (4000x3000 pixeli), care corespunde noului standard 4K. Acest lucru este important, deoarece  exista mai multe tehnologii pentru transferul imaginilor de la camerele de supraveghere.

 

Camerele analogice functioneaza cu semnale precum PAL sau NTSC si se conecteaza la DVR si la calculator printr-un cablu. Camera de supraveghere IP pentru supraveghere video, converteste informatiile din matrice intr-un semnal video digital si apoi transmite informatii catre un PC, un server cloud sau un DVR, folosind canale de date wireless (Wi-Fi, 3G, 4G etc.) sau un cablu Ethernet.

 

 

For More Information About www.comenzi.ro

New-ticket Create new ticket

Create your profile

Help contribute to this project by taking a few moments to create your personal profile. Create your profile »

michaelnsmith009

Shared Ticket Bins

Pages